De jaarlijkse bureau-excursie bracht ons in september 2022 naar Parijs. Bruno Yvin van Alphaville nam ons mee door en langs stadsvernieuwingsprojecten in La Chapelle. Porte de la Chapelle moet de nieuwe entree voor Parijs worden met nieuwe plekken om te wonen, nieuwe groene ruimtes, nieuwe sportfaciliteiten en een nieuwe plek voor universitair wonen: het “dynamisch centrum in het hart van de metropool Groot-Parijs”.

We bezochten in Batignolles het levendige Martin Luther King Park waar bewoners sportten, recreërden, genoten van de zon of met kinderen 1 van de vele speeltuinen bezochten. Clichy-Batignolles draagt het etiket ‘Nouveau Quartier Urbain’ en is een van de meest zuinige ecowijken van de stad Parijs met een hoge dichtheid en veel functiemenging.

In Rive Gauche bekeken we de architectuur en vergroening rondom de Bibliothèque National de France, de Tour de la Biodiversité en La Tour Duo. In het gebied wordt volop gebouwd aan woningen, kantoren, winkels en voorzieningen. Ongeveer 2000 van de ruim 5000 appartementen in het gebied zijn voor de lagere inkomensgroepen.

Parijs is een echte aanrader en vol verborgen, inspirerende plekken. Heel leuk om deze als team te (her)ontdekken!