Urbis is verheugd om aan te kondigen dat de bouw van ‘Zone A’ in Kirchberg, Luxemburg officieel van start is gegaan. Als stedenbouwkundig bureau speelt Urbis een centrale rol in dit ambitieuze project dat de stedelijke ontwikkeling van Kirchberg zal transformeren. ‘Zone A’ is onderdeel van de grootschalige binnenstedelijke transformatie Kennedy Süd, van Kirchberg en markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het gebied.

Het stedenbouwkundig plan van Urbis vormt de basis voor de ontwikkeling van ‘Zone A’. Dit plan is gericht op het creëren van een harmonieuze omgeving waarin hoogstedelijke en groene elementen naadloos samenkomen. Groene ruimtes zijn een integraal onderdeel van het project, waardoor bewoners en bezoekers kunnen genieten van levendige parken en aangename openbare ruimtes.

Daarnaast zal ‘Zone A’ duurzame mobiliteit bevorderen door middel van goed ontwikkelde fietsvoorzieningen en het gratis tramnetwerk. Hiermee wordt ingespeeld op de behoefte aan milieuvriendelijke transportopties en wordt de bereikbaarheid van het gebied verbeterd.

Het project biedt ook ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe kantoren en winkels, evenals een divers aanbod aan betaalbare woningen. Dit draagt bij aan het creëren van een levendige en geïntegreerde gemeenschap in Kirchberg.

Voor meer informatie over de bouw van ‘Zone A’, lees het originele artikel op de website van de overheid van Luxemburg.

stedenbouwkundig plan: Urbis, landschap: Bosch Slabbers, PAP (bestemmingsplan): Urbis
Architect: SO: Steinmetz de Meyer en LEVS, VO/DO: Steinmetz de Meyer