Hallo, mijn naam is Soudabeh en ik werk als stedenbouwkundig trainee bij Urbis.

Het PEP Ruimtelijke traineeship II biedt mij de kans om tijdens een periode van 2 jaar kennis te laten maken met alles wat ik in de praktijk tegen zou kunnen komen op het stedenbouwkundig vakgebied. Ik krijg zo een dieper begrip van mijn vakgebied, iets wat ik normaal pas na vele jaren werkervaring zou kunnen krijgen.

Urbis is mijn derde bestemming. Hiervoor heb ik bij BGSV en Kuiper Compagnons gewerkt en als laatste zal ik bij Gemeente Rotterdam gaan werken. Tijdens deze twee jaar werk ik aan gevarieerde projecten op verschillende schaalniveaus. Dit doe ik naast de PEP programma’s en lezingen over verschillende disciplines in het vakgebied.
Na iedere periode van zes maanden hebben we een wisselbijeenkomst met de andere 2 trainees en de 4 mentoren. Hier wisselen we onze ervaringen uit van het afgelopen halfjaar, maar ook bespreken we wat we van het volgende halfjaar verwachten en aan wat voor projecten we graag zouden willen werken. We bepalen met hulp van de mentoren ons traject en we verbreden onze kennis en vaardigheden.

Tijdens het tweejarig traineeship bouw ik aan een groot netwerk van collega’s maar daarnaast moet ik mijzelf ontdekken! Wat voor stedenbouwkundige wil ik worden? Waar liggen mijn interessegebieden en waarin wil ik mij nog verder verdiepen? Waar ik zeker van ben is dat het leertraject voor jonge stedenbouwkundigen nooit eindigt, ik zal altijd nieuwsgierig blijven en goed om mij heen kijken om te blijven ontdekken, leren en begrijpen.