Hi, ik ben Soudabeh Rajaei, afgestudeerd aan de TU Delft in de richting stedenbouw, dit is mijn tweede column.

Ik volg momenteel het Ruimtelijk Traineeship Rotterdam II waarbij ik bij 4 verschillende werkgevers aan de slag mag, elk met hun eigen werkwijze en visie op stedenbouw. Urbis was mijn derde bestemming. Ik heb de afgelopen 6 maanden met veel plezier bij Urbis gewerkt en ik heb een netwerk van professionele en ervaren collega’s leren kennen. Het afgelopen half jaar heb ik aan veel interessante projecten in binnen- en buitenland gewerkt en daar veel van geleerd.

Voordat ik bij Urbis begon had ik een lijst opgesteld van mijn leerdoelen, die ik gedurende deze 6 maanden wilde bereiken. Ik wilde graag meewerken aan projecten in de openbare ruimte, ik wilde kunnen meeluisteren in de externe bijeenkomsten met de opdrachtgevers, wethouders en diverse stakeholders en ik wilde met de planologische procedures van de projecten kennis maken. Gelukkig heb ik dit in deze periode bijna allemaal kunnen bereiken.

Ondanks de coronacrisis en de beperkingen die het thuiswerken met zich meebrachten, kon ik met veel gemak in contact blijven met mijn mentor en andere collega’s. Dat komt doordat alle collega’s bij Urbis goed bereikbaar zijn gebleven en elkaar steunen om het voor elkaar zo prettig mogelijk te maken.

Dit alles maakte deze periode tot een prettige en leerzame ervaring en daarvoor wil ik mijn mentor Petra Sala en alle collega’s bij Urbis bedanken!

Soudabeh Rajaei