Urbis ontwerpt het stedenbouwkundig plan van Groenewoud in Utrecht. Op maandag 3 september wordt voor het eerst in contact getreden met het publiek over de invulling. Zie ook de link onder aan de pagina.

Groenewoud wordt een nieuwe buurt in Utrecht met veel groen en water. Hier komen verschillende gezinswoningen en appartementen. Het gebied ligt direct aan het Amsterdam-Rijnkanaal, aan de noordkant van het kantoorlocatie Papendorp. De wijk verbindt Leidsche Rijn en Kanaleneiland. Langs het kanaal ben je zo in Leidsche Rijn Centrum en via de Prins Clausbrug kom je in Kanaleneiland. Op het terrein waar Groenewoud komt, staat nu nog de asfaltcentrale. De asfaltcentrale gaat weg, maar ontwikkelaar Loostad kijkt of (een deel van) het gebouw kan blijven staan met een andere invulling. Geïnteresseerden wordt gevraagd om mee te denken over het stedenbouwkundig plan van deze prachtige toekomstige woonwijk. Hier bieden we 1.000 tot 1.500 huishoudens een nieuwe plek in Utrecht. De gemeente organiseert samen met Loostad een inloopavond. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden een mening, reactie en ideeën geven over de invulling van Groenewoud. Iedereen is welkom om mee te praten.

Urbis ontwerpt samen met Buro Sant en Co landschapsarchitectuur en Kraaijvanger Architects het stedenbouwkundig plan Groenewoud in Utrecht. In opdracht van Loostad bv, in overleg met Gemeente Utrecht.
Volg de link voor meer informatie.