Het team van Urbis was twee dagen in het Ruhrgebied om inspiratie op te doen! We hebben verschillende projecten bezocht waaronder woningbouw, herontwikkeling en landschapsparken.

In Essen hebben we onder andere de ThyssenKrupp campus aangedaan. Dit is het hoofdkwartier van de gelijknamige staalfabrikant die verschillende kantoorgebouwen in een landschapspark heeft laten aanleggen.

In Duisburg bezochten we de Innenhafen, een voormalig binnenhavengebied dat inmiddels een binnenstedelijke wijk is geworden. Het Rheinpark net buiten de stad is een landschapspark dat aangelegd is op het terrein van een voormalige staalfabriek aan de rivier.

In Dortmund was een rondleiding georganiseerd in een complex van een woongenootschap ‘Am Tremoniapark’. Ook bezochten we hier de Phoenixsee; een wijk rondom een kunstmatig aangelegd meer op vervuilde grond. Hier werd, ook dankzij het mooie weer, duidelijk hoe de steden in het Ruhrgebied langzaam transformeren van industriegebied naar schone en gezonde steden.