Project omschrijving

Prairietuin

“Onze tuin is klaar! Wat is het prachtig geworden. We kijken uit naar het voorjaar!” Toen Evert en Astrid hun woning betrokken, lag de voortuin er verwaarloost bij. Ze grepen de renovatie aan om een lang gekoesterde wens te realiseren: een prairietuin.
In contrast met de strakke achtertuin heb ik vloeiende lijnen geïntroduceerd, die zowel vanuit de woning als vanaf de straat een interessant beeld geven. Grindpaden omgeven eilanden van siergrassen en vaste planten. De grote rivierkeien bieden informele zitgelegenheid. Komend jaar al zullen de losse haag en de siergrassen voldoende beschutting geven zodat de opdrachtgevers ongestoord van de zon kunnen genieten.

client Hageman van winden
assignment tuinontwerp
collaboration aanleg: Derwort Hoveniers
year 2017
images Derwort Hoveniers en familie Hageman-van Winden
themes        prairie, verblijfskwaliteit, beleving